Na železničnom priecestí zahynula 31 ročná žena. Muž nereagoval na prichádzajúci vlak . Požiar na strednej škole v Prešove

27.11.2013 Prešov

Na železničnom priecestí zahynula 31 ročná žena
Na nechránenom železničnom priecestí medzi železničnou zastávku Belá nad Cirochou - Dlhé nad Cirochou, došlo včera /25.11.2013/ okolo 16:00 hodiny k zrazeniu a usmrteniu 31 ročnej miestnej ženy.
Na miesto nešťastia bola privolaná aj obhliadajúca lekárka, ktorá konštatovala smrť spôsobenú stretom vlakom, pričom na následky devastačných poranení nezlučiteľných so životom mladá žena zomrela. Železničná polícia v Humennom začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Muž nereagoval na prichádzajúci vlak
K druhému úmrtiu počas včerajšieho dňa /25.11.2013/ na železničnej trati, došlo na úseku medzi železničnou zastávkou Prešov - mesto a Veľký Šariš, na území mesta Prešov.
V čase okolo 21:30 hodine došlo k zrazeniu a usmrteniu 40 ročného Prešovčana. Rušňovodič vlaku uviedol, že počas prechodu vlaku daným úsekom zbadal vo vzdialenosti 150 metrov pred vlakom neznámu osobu, ktorá vstúpila do koľajiska, no na výstražné zvukové znamenie vôbec nereagovala. Napriek snahe i použitiu rýchlo brzdy už rušňovodič pre krátku vzdialenosť nedokázal zrážke zabrániť. Požitie alkoholických nápojov u rušňovodiča dychovou skúškou zistené nebolo. Ohliadajúca lekárka konštatovala u nebohého muža smrť následkom devastačných poranení. Prípad vyšetruje železničná polícia v Prešove ako podozrenie z prečinu usmrtenia.

Požiar na strednej škole v Prešove
Z doposiaľ nezistených príčin došlo včera /25.11.2013/ v popoludňajších hodinách k požiaru šatne na jednej zo stredných škôl v Prešove na ul. Plzenskej.
Počas požiaru došlo k poškodeniu - zadymeniu stien na chodbách a v šatni došlo k zadymeniu stien, skriniek ako aj osobných vecí žiakov. Požiar značne poškodil izoláciu i samotné drevené dvojkrídlové dvere, došlo ak k poškodeniu plastových krytov na svietidlách. Celková škoda bola vyčíslená na sumu 2.000,-Eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Prešove začal v prípade trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.
 

Vyberte región

mark